Digitalna umreženost i integracija servisa digitalnog poduzeća

Datum seminara: 07.03. i 28.03.2017.
Mjesto održavanje: Andrije Žaje 61, 6 kat, dvorana Bundek
Vrijeme održavanja: 10:00 - 15:00 h
 
Predavači: Domen Verdnik, Darko Bosnar 

Digitalizacija poslovanja je jedna od „vrućih“ poslovnih tema, osobito u zadnje vrijeme. Većina poduzeća investira u nove tehnologije i pokreće projekte, međutim, uglavnom nedovoljno, kako po intenzitetu, tako i po brzini ulaganja. Za hrabriji iskorak važno je prepoznati svoju poziciju i koristi koje poduzeće može ostvariti digitalizacijom, zatim zauzeti odlučan stav i definirati vlastiti put prema digitalnom poduzeću te hrabro investirati u ono na što se poduzeće fokusira! Pri tome treba voditi računa o jednom od ključnih izazova: Koliko brzo i koliko obuhvatno ići na putu digitalne transformacije? Osobito je važno uskladiti brzinu vlastite transformacije s digitalnom transformacijom industrije u kojoj poduzeće posluje te u odnosu na brzinu konkurenata. 
 
Digitalizacija u svakodnevnom životu nije promijenila samo ponašanje nego i očekivanja. Umjesto da kupuju standardizirane proizvode kupci žele individualna rješenja za točno određen problem. Pretplata na korištenje usluge u trenutku kada ju trebate je postala puno popularnija od kupovine fizičkog proizvoda.
 
Digitalno poduzeće koristi digitalne tehnologije kako bi stvaralo prihode i poslovne vrijednosti za kupce koristeći se inovativnim poslovnim strategijama, poslovnim procesima i interaktivnim korisničkim iskustvom.
 
Cilj:
Cilj ovog seminara je upoznati polaznike s osnovnim karakteristikama digitalnog poduzeće te referentne arhitekture za poduzeće i njegove servise. Što su glavni okidači i razlozi zbog kojih se tradicionalna poduzeća moraju transformirati u digitalna poduzeća. 
 
Tijekom seminara polaznici će se upoznati s legislativnim, EU i nacionalnim, i metodološkim okvirom za transformaciju poduzeća te modelom koji je razvijen unutar Infodoma, a koji pomaže svim zainteresiranim da se konkretnije odrede prema ovom važnom pitanju i odaberu svoj put prema digitalnom poduzeću. Uz sam okvir, bit će predstavljena i metodologija uvođenja digitalnog poduzeća koja, nakon što se zauzme stav i odabere vlastiti put, daje vrlo jasne preporuke kojim koracima i redoslijedom treba voditi digitalnu transformaciju.
 
Kao konkretna aktivnost u implementaciji strategije poduzeća i provođenja digitalne transformacije prezentirati će se metodologija i alati za digitalizaciju i integraciju poslovnih procesa i povezanih servisa. 
 
Kome je program namijenjen:
Namijenjen je top i middle managementu, IT menadžerima, te svima koji žele razumjeti digitalnu transformaciju poduzeća.
 
Sadržaj programa:
1. Uvod u digitalno poslovanje
2. Globalni tržišni trendovi i izazovi
3. Što je digitalno poduzeće?
4. Arhitektura digitalnog poduzeća.
5. Metodologije za digitalizaciju i integraciju servisa poduzeća.
6. Provođenje digitalizacije procesa i integracije servisa poduzeća.
7. Referentne arhitekture i alati za digitalizaciju i integraciju.
8. Upravljanje digitalnim procesima i integriranim servisima.

Predznanje:
Nisu potrebna predznanja za pohađanje ovog seminara.

Prijavite se na seminar Online prijavnicom ili na mail ilba@ilba.eu 

Cijena: 1450,00 kn + PDV  

Popust za drugog i svakog idućeg polaznika iz iste organizacije - 10%Darko Bosnar 
Ima dugogodišnje iskustvo u operativnom radu pružanja podrške rada IT-a, kao i na projektima uspostavljanja upravljanja uslugama u radu IT sustava (ITSM – IT Service Management).
Također je radio na projektima uspostavljanja Informacijskih sustava (IS) od faze analize, dizajna, razvoja i implementacije IS. Certificirani je ITIL Expert (v.3).Domen Verdnik
Zaposlen je u kompaniji Teledom kao konzultant za strateško upravljanje. Diplomirao je fiziku 1990. na Sveučilištu E. Kradelja u Ljubljani, magistrirao  na Sveučilištu u Cambridgeu, Engleska i pohađao specijalizirane obuke u USA (Stanford University i MIT).
Ima dugogodišnje iskustvo u formiranju otvorenog i sigurnog te lako dostupnog digitalnog ekosustava, kroz inovativnu primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT). Radi na podizanju svijesti o prednostima javnog informiranja, dostupa informacijama i razvoju vještina te podrške svim korisnicima s naglaskom na sposobnosti definiranja 'beyond the core' strategija, proizvoda i portfelja unutar poslovnih slučajeva.
Sudjelovao je i vodio niz EU projekata: FP5 + FP6 IST: Media – Information Sans Frontieres. Senior je regionalnih ICT tržišta sa završenim cijelim ciklusom ulaganja rizičnog kapitala (Venture Capital) u visoko tehnološku kompaniju u razdoblju od 2000. do 2004. godine. Dobitnik je nagrade za inovacije (Slovenija, 2006.) i finalist European Venture Contest 2006 (EU). Vlasnik je certifikata ISO 27032 Lead Cybersucurity Manager, ISO 27001 CIS LA, Open CA Distinguished Architect, CISM,  te je član ISACA.