Što je i kako izgraditi digitalno poduzeće

Datum seminara: otvorene prijave
Mjesto održavanje: Andrije Žaje 61, 6 kat, dvorana Jarun
Vrijeme održavanja: 10:00 - 15:00 h

Predavač: Goran Marković

 
Digitalizacija poslovanja je jedna od „vrućih“ poslovnih tema, osobito u zadnje vrijeme. Većina poduzeća investira u nove tehnologije i pokreće projekte, međutim, uglavnom nedovoljno, kako po intenzitetu, tako i po brzini ulaganja. Za hrabriji iskorak važno je prepoznati svoju poziciju i koristi koje poduzeće može ostvariti digitalizacijom, zatim zauzeti odlučan stav i definirati vlastiti put prema digitalnom poduzeću te hrabro investirati u ono na što se poduzeće fokusira! Pri tome treba voditi računa o jednom od ključnih izazova: Koliko brzo i koliko obuhvatno ići na putu digitalne transformacije? Osobito je važno uskladiti brzinu vlastite transformacije s digitalnom transformacijom industrije u kojoj poduzeće posluje te u odnosu na brzinu konkurenata.
 
Digitalizacija u svakodnevnom životu nije promijenila samo ponašanje nego i očekivanja. Umjesto da kupuju standardizirane proizvode kupci žele individualna rješenja za točno određen problem. Pretplata na korištenje usluge u trenutku kada ju trebate je postala puno popularnija od kupovine fizičkog proizvoda.
Digitalno poduzeće koristi digitalne tehnologije kako bi stvaralo prihode i poslovne vrijednosti za kupce koristeći se inovativnim poslovnim strategijama, poslovnim procesima i interaktivnim korisničkim iskustvom.

Cilj seminara
Cilj ovog seminara je upoznati polaznike s osnovnim karakteristikama digitalnog poduzeće. Što su glavni okidači i razlozi zbog kojih se tradicionalna poduzeća moraju transformirati u digitalna poduzeća.
 
Tijekom seminara polaznici će se upoznati s okvirom za transformaciju poduzeća koji je razvijen unutar Infodoma, a koji pomaže svim zainteresiranim da se konkretnije odrede prema ovom važnom pitanju i odaberu svoj put prema digitalnom poduzeću. Uz sam okvir, bit će predstavljena i metodologija uvođenja digitalnog poduzeća koja, nakon što se zauzme stav i odabere vlastiti put, daje vrlo jasne preporuke kojim koracima i redoslijedom treba voditi digitalnu transformaciju. 

Kome je program namijenjen
Namijenjen je top i middle managementu, IT menadžerima, te svima koji žele razumjeti digitalnu transformaciju poduzeća
Nisu potrebna predznanja za pohađanje ovog seminara.

Sadržaj programa
 1. Uvod u digitalno poslovanje
 2. Globalni tržišni trendovi i izazovi
 3. Što znači biti digitalan?
 4. Dualno funkcioniranje kao preduvjet za uspjeh u digitalnom svijetu
 5. Kako pokrenuti digitalnu transformaciju?
 6. Kako ubrzati digitalnu transformaciju?
 7. Kako mjeriti napredak digitalne transformacije?
 8. Što je digitalno poduzeće?
 9. Koje vrijednosti donosi digitalno poduzeće?
 10. Arhitektura digitalnog poduzeća?
 11. Kako osigurati kontinuiranu transformaciju?Goran Marković
Sa više od dvadeset godina relevantnog iskustva u upravljanju, kako u neprofitnim tako i u profitnim organizacijama, Goran Marković kreira i uvodi rješenja za organizacije koje se suočavaju s disruptivnim promjenama digitalnog doba.
Njegova iskustva, prvo kao arhitekta softverskih rješenja, pa poduzetnika, zatim COO-a i konačno CEO-a, omogućuju mu da Vašu kompaniju sagleda cjelovito, shvati njezinu dinamiku i ponašanje, prepozna prilike i prepreke te na kraju ponudi potpuno prilagođeno i na Vašim vrijednostima temeljeno rješenje za digitalnu transformaciju.

Prijavite se na seminar Online prijavnicom ili na mail ilba@ilba.eu 

Cijena: 1450,00 kn + PDV

Popust za drugog i svakog idućeg polaznika iz iste organizacije - 10%