Webinar: Kako uspješno organizirati vaš prvi Hackathon?

Predavač: Boris Blumenschein, Ustanova za obrazovanje odraslih iz područja inovacija, liderstva, biznisa i agilnosti – ILBA

OTVORENE PRIJAVE NA WEBINAR

Promotivna cijena Webinara: 200 kn + pdv

U razvoju inovativne i kreativne organizacijske kulture, postoje iskušani alati koje zaposlenici izvrsno prihvaćaju i mogu dati vrijedne rezultate u kratkom vremenu. Iako na prvi pogled neuobičajeno, ova je tema posebno zanimljiva za javni sektor u najširem smislu, uključivo središnju državu, lokalnu i područnu upravu, institucije u zdravstvu i školstvu, javna i komunalna poduzeća poduzeća te druge subjekte.
Jedan od takvih je Hackathon – jedno/dvo/tro-dnevni događaj na kojemu se timovi natječu u realizaciji nekog zadatka, a rezultat je razrađen novi poslovni model, poslovni proces ili prototip novog proizvoda.
Kako pripremiti Hackathon, koga pozvati na sudjelovanje, kako upravljati odvijanjem događaja a ipak ostaviti prostor kreativnosti i inovativnosti timova – tema je našeg Webinara.
Za različite oblike i namjene, važno je pripremiti prostor, mentore, uvodna predavanja, validaciju predloženih rješenja i nagrade.
Ukoliko su sudionici iz različitih sredina (otvoreni Hackathon), značajan je izazov ujednačiti očekivanja i fokusirati timove na zadane izazove.
Za javni sektor to je izvrsno sredstvo za tzv. Open Innovation, Social Innovation te općenito rješavanje nekih općih, javnih i zajedničkih izazova i potreba.
Webinar je sastavni dio šireg programa upravljanja inovacijskom kulturom i IMS – Innovation Management System.

Kome je namijenjen Webinar: osobama zaduženim za razvoj i poticanje inovativnosti, menadžerima u organizacijama koji žele sustavno upravljati inovacijskom kulturom u svojim sredinama, voditeljima timova koji namjeravaju sudjelovati na Hackathonu.

Trajanje webinara: 45 minuta

Način rada: prezentacija, interaktivna diskusija, pitanja i odgovori, primjeri iz prakse.

Platforma za održavanje webinara: Adobe Connect, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar. Poželjno računalo sa zvučnicima/slušalicama i mikrofonom (nije obavezno).

Materijali: svi polaznici će nakon završenog webinara moći preuzeti samu prezentaciju i primjere dokumenata za organizaciju Hackathona (motivacijske pripremne prezentacije, uvodne prezentacije, kontrolne (check) liste za pripremu Hackathona, evaluacijske tablice, primjere nagrada, popis zanimljivih linkova).

Sadržaj:
 • Općenito o razvoju inovacijske kulture u organizaciji
 • Što je Hackathon?
 • Priprema (cilj, teme/zadaci, prostor, sudionici, pripremni materijali, motivacija potencijalnih sudionika)
 • Održavanje samog Hackathona (dolazak, raspored, uvodni sadržaji, rad u timovima, popratni sadržaji, završne aktivnosti), rizici, najčešće pogreške
 • Evaluacija ponuđenih ideja, rješenja i prototipova
 • Nakon Hackathona (kako koristiti ideje, kako promovirati dosege i ishode, pouke i naučene lekcije)
 • Primjeri iz prakse (interni, otvoreni, studentski, HW, SW, Food…), kako to rade najveći?
 
Ishodi Webinara:
 • Jasna predodžba o tome što je Hackathon, jasna očekivanja rezultata Hackathona
 • Sposobnost pripreme prvog internog Hackathona u vlastitoj organizaciji
 • Sposobnost sudjelovanja tima na otvorenom Hackathonu
 • Kvalitetno korištenje rezultata i ishoda Hackathona

Svi sudionici bit će pozvani u LinkedIn grupu o upravljanju inovacijskom kulturom i IMS – Innovation Management System.
Cijena: 200,00 kn + pdv
Cijena s popustom: kn  (do )