Kratke upute za sudjelovanje na ILBA webinarima

  1. Postupak prijave identičan je kao i za učioničke edukacije.
  2. Za održavanje naših on-line edukacija koristimo vodeću svjetsku platformu Adobe Connect.
  3. Kad se zaprimi uplata i potvrdi sudjelovanje, polaznik/ica dobiva mail s detaljnim uputama za prijavu i poveznicom (link) na webinar. 
  4. Putem poveznice, polaznik/ica dolazi na stranicu za prijavu gdje koristi svoje podatke dobivene mailom. Može se izabrati opcija rada u Internet pregledniku ili u desktop verziji programa (u tom slučaju, program je potrebno instalirati samo jednom, na početku rada). Rad u desktop aplikaciji donosi neke manje dodatne funkcionalnosti, dok rad u Internet pregledniku ne zahtjeva nikakve dodatne akcije i u njemu se mogu obaviti sve osnovne funkcionalnosti.
  5. Po izboru načina rada (preglednik ili aplikacija) i uspješne prijave, korisnik/ica se nalazi u virtualnoj sobi i ima pregled kako je prikazano na slici:
  6. Za vrijeme webinara, polaznici mogu postavljati pitanja u desnom donjem dijelu ekrana, a predavač će odlučiti u kojem trenutku će na pitanja odgovarati.
  7. Za vrijeme trajanja webinara, prijavljeni polaznici mogu putem e-maila prijaviti eventualne probleme u radu. Većina problema se odnosi na propusnost Internet veze koju bira svaki polaznik za sebe i ILBA ne može utjecati na njenu kvalitetu. Od dodatne opreme, osim računala povezanog na Internet, potrebni su zvučnici ili još bolje, slušalice. Na nekim webinarima uspostavljamo i interakciju s polaznicima, što je posebno naglašeno u opisu. U tom slučaju potrebno je imati i mikrofon. Suvremena prijenosna računala imaju ugrađen zvučnik, mikrofon i kameru pa nije potrebna dodatna oprema.
  8. Za praćenje naših webinara moguće je koristiti i pametne mobilne uređaje (smartphone) uz prethodnu instalaciju aplikacije Adobe Connect (raspoloživa je za IOS i Android).
Za dodatne informacije na raspolaganju su detaljne upute tvrtke Adobe (na engleskom jeziku), OVDJE
U mogućnosti smo organizirati i In-house edukaciju, koja je i dalje on-line, sudionici se mogu povezati iz svojih domova ali se mogu prijaviti samo zaposlenici jedne tvrtke/institucije.

Nadamo se da se brzo „vidimo“ na nekoj od naših on-line edukacija.


 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Ustanova za obrazovanje odraslih - ILBA uspješno organizira In-house seminare

Sve edukacijske sadržaje iz aktualnog kataloga ILBA organizira i kao ciljane, interne seminare za tvrtke i institucije. Prednost je takvog pristupa što se konkretni sadržaji u potpunosti prilagođavaju specifičnostima industrije i samog korisnika. U suradnji s naručiteljem, pripremaju se i posebni materijali koje dobivaju polaznici te se biraju primjeri i vježbe. Bira se predavač koji najbolje poznaje samog korisnika ili njegovu djelatnost. Polaznici su slobodniji u postavljanju pitanja i diskusijama, a rezultat je bolja fokusiranost na stvarne poslovne potrebe naručitelja. Naravno, potpisivanje tzv. NDA izjave (zaštita povjerljivih informacija) se podrazumijeva.

Ujedno, prilagođava se i mjesto te vrijeme održavanja edukacije. Ukoliko su grupe tako formirane, sadržaj se prilagođava i njihovoj strukturi. Dobar je primjer seminar o upravljanju projektima. Za buduće voditelje projekata ulazi se u detalje operativnog rada, upravljanje resursima, troškovima i izvještavanjem. Za grupu u kojoj se nalaze menadžeri i budući sponzori projekata, veće se pažnja posvećuje nadzoru nad tijekom i rezultatima projekta, upravljanju rizicima, rješavanju konflikata i upravljanju promjenama.

Iskustvo pripreme In-house seminara ILBA je stekla u dugogodišnjoj suradnji s nekima od najvećih hrvatskih kompanija i javnim sektorom.

Slobodno nam se obratite i zatražite ponudu na ilba@ilba.eu