Recovery Project Management - Zašto većina projekata ne uspije?

Datum održavanja: otvorene prijave
Mjesto održavanje: Andrije Žaje 61, 6 kat, dvorana Bundek
Vrijeme održavanja: 10:00 - 16:00 h
 
Predavač: Nenad Trajkovski, PMP, PMI-RMP, PMI-ACP, MCTS-Project, MPV-Project, Professional Scrum Master

Znate li da je više projekata s problemima nego onih drugih? U stvari, pitate se, koji su drugi? Probijeni rokovi, nedostatni ili neraspoloživi resursi, tijesan budžet, naručitelj koji tijekom projekta nekoliko puta potpuno promijeni mišljenje… Ako ste mislili da je to samo vaša situacija, možda će vas utješiti da je sigurno svatko od nas sudjelovao na takvom projektu.
Loša je vijest da se takve situacije ne mogu potpuno isključiti.

A sad slijedi dobra vijest: Postoji lijek za svaku od tih situacija!

Ovaj seminar će na vrlo konkretnim primjerima pokazati što voditelj projekta i drugi dionici mogu napraviti kako bi smanjili vjerojatnost takvih događaja ili umanjili negativni utjecaj na ishod projekta ako se ipak dogode. Osim na PMI metodologiji i pravilima struke, seminar je zasnovan na dugogodišnjem iskustvu upravljanja najrazličitijim vrstama projekata.


SADRŽAJ TRENINGA
 • Što je to “problematičan” projekt?
 • Kako prepoznati problematičan projekt?
 • Da li postoji uopće potreba za spašavanje projekta?
 • 20 razloga zbog kojih voditelji projekata ne uspiju spasiti projekt
 • Savjeti kako spasiti projekt
 • Strategije spašavanja projekta
 • Preuzimanje problematičnog projekta – što treba, a što ne treba raditi?
 • Start projekta za spašavanje projekta u nevolji
 • Razvoj i implementacija plana spašavanja projekta u problemima
 • Oporavak i spašavanje projekta, što radi, a što ne?
 • Vraćanje problematičnog projekta na pravi put
 • Kako motivirati članove tima na problematičnom projektu?

Polaznici
Ovaj trening je osmišljen za profesionalce koji rade na projektima iz svih područja djelatnosti i ne fokusira se na određenu granu industrije, a posebno je namijenjen onima koji su često radili ili rade na potencijalno problematičnim projektima.
 
Preduvjeti
Osnovna znanja o vođenju projekata

Prijavite se na seminar Online prijavnicom ili na mail ilba@ilba.eu 

Cijena: 1450,00 kn + PDV

Popust na cijeli program za drugog i svakog idućeg polaznika iz iste organizacije - 10%
Nenad Trajkovski
Predavač je na nekoliko visokih škola i brojnim konferencijama. Više od teoretskog znanja koje potvrđuju njegovi brojni certifikati polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo  (25+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima - PMO. Voditelj je projekata na složenim IT projektima, te trener za vođenje projekata,  upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Kao konzultant radi na uveđenju procesa i proceura u upravljanju projektima u velikim kompanijama. Redoviti predavača na Microsoft WINDAYS, MS VIZIJA i MS SINERGIJA konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practicioner) i PSM-I (Professional Scrum master) certifikate. MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsofr Certified Technical Specialist i MVP  Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT.

* Zadržavamo pravo izmjene predviđenih termina seminara. Svi prijavljeni polaznici biti će obaviješteni o eventualnim nastalim izmjenama.