Biljana Cerin izabrana u upravni odbor najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost

 

Četiri međunarodna eksperta pridružuju se najvišem upravljačkom tijelu  (ISC)². Jedna je iz Hrvatske!

Biljana Cerin, direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting, izabrana je za jednog od četiri nova člana upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)². Sa preko 125.000 certificiranih stručnjaka, ova organizacija diktira globalne standarde informacijske sigurnosti, a ovo je prvi put da je u njen upravni odbor izabrana stručnjakinja iz Hrvatske. 
 
David Shearer, izvršni director (ISC)², izjavio je da će se četvero novoizabranih u odboru pridružiti ostalim direktorima, redom vrhunskim internetskim, informacijskim, softverskim i infrastrukturnim sigurnosnim stručnjacima, predstavnicima akademske zajednice, privatnih organizacija i vladinih agencija iz cijelog svijeta kako bi zajednički definirali strateške odrednice ove organizacije.

Novoimenovani članovi odbora su:
  • Biljana Cerin, CISSP, Croatia
  • Tony Cole, CISSP, SSCP, U.S.A. 
  • Earl Crane, CISSP, U.S.A.
  • Tiffany Jones, CISSP, U.S.A.
Biljana je diplomirala na FER-u, a informacijskom sigurnošću se počela baviti prije petnaestak godina. Specijalizirala se za sustavno upravljanje rizicima informacijske sigurnosti i sukladnošću sa regulatornim zahtjevima. U ovom je području  savjetovala vodeće hrvatske te Fortune 500 tvrtke kao što su Merck, Amgen i MGM Resorts International, te Stanford University. Trenutno je fokusirana na područje zaštite osobnih podataka i usklađivanje sa GDPR uredbom.