ILBA9: Razvoj elektroničkog poslovanja

ILBA 9: RAZVOJ ELEKTRONIČKOG POSLOVANJA 

Opis programa:
Uz implementaciju elektroničkog poslovanja, osigurajte za svoje tvrtke stvarno smanjenje troškova poslovanja i povećanje konkurentnosti ubrzanjem internih poslovnih procesa te poboljšanjem komunikacije s tvrtkama partnerima, dobavljačima i klijentima. Preduvjeti za uspješno uvođenje e-Poslovanja su riješena pravna regulativa i interoperabilnost, jasno definirani poslovni procesi, uređeni matični podaci te fleksibilan informatički sustav sposoban za brzu prilagodbu na promjene u okruženju. Važna komponenta elektroničkog poslovanja svakako je upravljanje dobavnim lancem te e-Račun kao najrašireniji dokument e-Poslovanja. Kroz ovaj program upoznajte cjelokupan proces razvoja elektroničkog poslovanja.
Kome je program namijenjen:
  • Članovima uprave i menadžmentu tvrtki koje žele unaprijediti svoje poslovanje i uštedjeti vrijeme i novac, bez obzira koriste li već elektroničko poslovanje ili ne te tvrtkama čiji partneri, dobavljači ili klijenti već koriste modele elektroničkog poslovanja i
  • svim pojedincima koji u svom radu dolaze u dodir s elektroničkim poslovanjem i poslovnim aplikacijama, bilo u sferi strategije, mendžmenta i prava ili razvoja IT sustava, od planiranja i dizajna pa do samog razvoja.
 
Cilj:
Djelotvornije komuniciranje vizije razvoja e-Poslovanja do svih njegovih sudionika i omogućavanje kvalitetne primjene istog. Osim toga, polaznici će na jednostavan i razumljiv način usvojiti osnovna praktična i primjenjiva znanja o implementaciji e-Poslovanja u svoje poslovanje, steći uvid u pravnu podlogu za e-Poslovanje te naučiti kako procijeniti spremnost tvrtke za primjenu e-Poslovanja.
Sadržaj programa:
Strategija e-Poslovanja poslovnih subjekata, vrijednosti i učinci; Pravni okvir za e-Poslovanje; Interoperabilnost i standardi elektroničkog poslovanja; e-Račun i upravljanje dobavnim lancem; Dizajn i metodologija uvođenja sustava za e-Poslovanje; Tehnološka osnova e-Poslovanja i XML; Upravljanje i organiziranje softverskog razvojnog procesa: Uvod u UML, proces razvoja softvera (RUP) i JEE; Razvoj web sustava za elektroničko poslovanje; Dizajn i implementacija SOA arhitekture i ESB; Sigurnosna infrastruktura elektroničkog poslovanja i elektronički potpis; Praćenje performansi elektroničkog poslovanja; Javne baze znanja i elektroničko poslovanje; Dizajniranje informacijskih modela pomoću UML-a; Razvoj J2EE aplikacija; Razvoj .NET aplikacija; Primjena open source komponenti za elektroničko poslovanje.